Meteen naar de inhoud

Equine Training

Wil jij jou paard kunnen helpen in zijn ontwikkeling, gezond houden, en sterk genoeg maken om als team heerlijk te kunnen rijden? Door middel van grondwerk kun je jou paard alles aanleren zonder de balast en eventuele disbalans van de ruiter. Je leert communiceren met minimale hulpen, en je leert echt samen na te denken om een (dressuur) oefening uit te puzzelen. 

Met een kaptoom, teugel en een zweepje kunnen we al aan de slag. De basis licht in het verplaatsen van het zwaartepunt en de benen in stilstand. Begrijpt jou paard dit dan zullen we in beweging je paard samen gaan uitbalanceren. Een fijne lichaamshouding, een licht contact en juist gebruik van de musculatuur is waar we naar op zoek gaan.

Je paard gaat door deze manier van training zowel fysiek als mentaal een ware transformatie doormaken. Door het op een oprechte manier communiceren voelt het paard zich gerespecteerd en gehoord. Ze krijgen tijd om na te denken over de opdracht, zodat ze zelf tot een oplossing kunnen komen. De oplossing gaan we vervolgens steeds meer verfijnen tot een (dressuur) oefening waardoor het paard sterker wordt. Door het vergroten van dit lichaamsbewustzijn groeit ook het zelfvertrouwen van je paard. Ze zijn fysiek in staat tot een steeds grotere uitdaging, waarbij de grens wordt opgezocht maar wel gerespecteerd.

Kenmerken van de training:

  • Rust door duidelijke opdrachten met nadenktijd
  • Een graduele opbouw in de complexiteit van opdrachten
  • Je basis communicatie en onderling respect verbeterd
  • Jou lichaamstaal is de bepalende factor
  • Fysieke opbouw van de verschillende spiergroepen
  • Voorkomen van overbelasting zowel fysiek als mentaal
  • Lol met je knol door een echt team te worden