Guasha Humaan

Wat is Guasha therapie?


Met zijn oorsprong in Zuid-oost Azië is deze therapie ontstaan voor het gezond maken en houden van het menselijk lichaam. Door middel van een olie en een glad schraapinstrument schraapt men de afvalstoffen uit het lichaam. 

Deze therapie word gezien als een volkstherapie, de grootouder in het gezin behandeld de familie bij allerlei kwaaltjes. Er werd vaak één dorpstherapeut aangesteld voor de meer intensieve behandelingen.

In het begin schraapte men met hetgeen wat voorhanden was: lepels, dekseltjes, munten maar ook buffelhoorn. Naar verloop van tijd wilde met name de meer welvarende burger een schraper van jade. Aan deze steensoort worden in Azië vele positieve geneeskrachtige functies toegeschreven.

 

 

Wat kan Guasha therapie voor mij betekenen?

Voor de meest uiteenlopende klachten kunt u bij deze therapie terecht. Maar wilt u uw lichaam gezond houden dan kan de therapie ook preventief ingezet worden.

Behandelfrequentie:
– Wekelijks
– Om de week: bij meer chronische klachten
– Om de 6-8 weken: Preventie & onderhoud

Om de effectiviteit van de therapie optimaal te laten zijn moet u minimaal 3 opeenvolgende behandelingen aangaan. 

Wanneer GEEN guasha?
– Bij kanker of kanker in de voorgeschiedenis
– Gebruikers van bloedverdunners
– Aandoeningen van het bloed
– (Zwangerschap)
Elk ander symptoom waarbij de therapeut Guasha niet wil toepassen vanwege de veiligheid van de cliënt.

Word ik per definitie blauw van de behandeling?


Nee!
Er zijn verschillende schraapmethodes toepasbaar. Vaak begint men met een versterkende en lichte techniek om de doorbloeding en het lymfestelsel het bevorderen. Zo kan het lichaam rustig kennis maken met de therapie.
Vervolgens kunnen de normale en reducerende techniek worden toegepast. Deze technieken zijn gericht op het losmaken van de afvalstoffen. Alleen op de plekken waar afvalstoffen zijn opgehoopt ontstaat “Sha” de rode of blauwe plekken. 
Dit word niet bereikt door maar te duwen of de huid opzettelijk beurs te maken. De steen creëert namelijk door de schraping een vacuüm effect onderhuids. Op de plaatsen waar afvalstoffen zich afgezet hebben is een bloedvaatje brozer en deze zal bij de schraping een druppeltje bloed loslaten.
Door het druppeltje bloed dat in het weefsel komt word de immuunreactie van het lichaam geactiveerd. Deze ruimt het druppeltje bloed samen met de aanwezige afvalstoffen op.
Waarom zitten er afvalstoffen?
Het lichaam kan niet altijd al het afval het lichaam uit werken. Daarop slaat ze het op in bindweefsel. Zit het eenmaal in dit bindweefsel dan detecteert het lichaam de afvalstoffen niet meer en word het niet afgevoerd.

Waar moet ik na een behandeling rekening mee houden?

Na een behandeling:
+ Veel water drinken
+ Uw lichaam tijd geven om te herstellen
– Eerste 2 uur erna sporten, sauna of douchen
– In de zon met de “Sha” plekken
U kunt het volgende ervaren:
* Het lichaam voelt losser
* De Sha voelt beurs aan
* U voelt zich moe of juist heel energiek
* U heeft een behoefte om meer of juist minder te eten en te drinken
* Oude ziektes en aandoeningen kunnen in een matige variant opkomen, om daarna volledig het lichaam uitgewerkt te zijn.