Meteen naar de inhoud

Myofasciale therapie Gua Sha

Gua Sha is een therapie uit zuid-oost Azië, het kent daar vele namen maar de therapievorm is vrijwel gelijk. Met een gladgeslepen instrument ga je schrapen over de met olie ingevette huid. Door de diepe werking van Gua Sha werk je diep in op onderliggende spieren, banden en fascia. 

Op de plaatsen waar afvalstoffen opgeslagen liggen zal de herkenbare sha onder de huid verschijnen. Deze rode plekken trekken de afvalstoffen mee naar de lagen onder het huidoppervlak waar deze goed afgevoerd kunnen worden door het lichaam. 

Gua Sha werkt dus in op de plaatsen waar het echt nodig is! Laagje voor laagje, als de schillen van een ui kun je oude opgeslagen afvalstoffen het lichaam uit helpen.

Gua Sha is toe te passen op elk lichaamsoppervlak en daarom uitermate geschikt voor allerlei symptomen en aandoeningen. Denk hierbij aan spierpijnen en hoofdpijn maar ook aan chronische klachten. 

Door mijn gecombineerde kennis vanuit de fysiotherapie en de holistische denkwijze van de Gua Sha kijken we in een behandeling out of the box naar uw klachtenbeeld. 

Met behulp van een persoonlijk behandelplan gaan we uw lichaam in balans brengen!

Naast de therapeutische myofasciale Gua Sha therapie biedt ik ook de versterkende techniek voor het verbeteren van de doorbloeding. Deze techniek is speciaal ontwikkeld om het lichaam te ontspannen. In deze drukke tijden met vele verwachtingen en verantwoordelijkheden een welkom rustmoment. 

Bij deze variant van Gua Sha wordt puur de doorbloeding gestimuleerd, de typische sha zal niet verschijnen. 

Deze techniek is ook uitermate geschikt voor mensen die snel overprikkeld raken of verzwakt zijn.
Je ondersteund het lichaam zonder deze te belasten met vrijgekomen afvalstoffen.

Heb jij last van acne of andere onzuiverheden? Combineer dan jou therapeutische Gua Sha behandelingen met de gezichtsbehandeling. Zo maken we van binnenuit het lichaam schoon en verzorgen de huid van buiten. In combinatie met een goede huidtherapeut uw weg naar een gezonde stralende huid.

De basis van een gezonde huid ligt intern. Zeker de huid van uw gezicht is een afspiegeling van uw interne gezondheid. Als het lichaam in balans is, zal de huid ook rustig en egaal zijn. Dit is een proces waarbij Gua Sha u goed kan ondersteunen.

Naast onzuiverheden helpt de Gua Sha gezichtbehandeling ook bij het behoudt van een elastische en stevige huid. De techniek stimuleert de doorbloeding en ondersteund het collageen van de huid.