Liska Thissen

Ik ben Liska Thissen, geboren in 1997 en sinds mijn 8e de paardensport opgepakt.
Ik wist altijd al dat ik mensen en dieren wilde helpen, optimaal bewegen en gezondheid, dat is wat voor mij. Toen kwam al snel het vak fysiotherapie naar voren. Sinds juli 2019 heb ik mijn bachelor in de fysiotherapie aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen afgerond, en werk ik met veel plezier in een eerstelijnspraktijk.

Tijdens mijn studie kon ik niet wachten om mens en dier te helpen, ik ben toen op mijn 18e begonnen met de opleiding tot Guasha Therapeut voor mens en paard. Sinds mijn 15e was ik al actief bezig met deze therapievorm, maar vanwege mijn minderjarige leeftijd niet gestart aan de opleiding. 

Na 2 jaar zeer intensief mens, paard en hond te hebben behandeld ben ik les gaan geven aan de HH Guasha opleiding te Kootwijkerbroek. De humane variant word door mij verzorgd in samenwerking met onze docent Guasha voor paarden. 

Naast mijn ontwikkeling tot therapeut wilde ik ook paarden op een correcte manier leren trainen. Hiervoor heb ik op mijn 14e de overstap gemaakt naar de Human & Horse methode van Greetje Hakvoort. Ik heb met veel schoolpaarden mogen werken door de jaren heen. Sinds Oktober 2017 is Chili op mijn pad gekomen, samen met haar ben ik in Oktober 2018 gestart met de instructeursopleiding van Human & Horse.